KUCHNIA
Najczę¶ciej czytane
Chleb Żytni
¦niadaniowy chlebu¦
Pasztet prowansalski

Danie na dzi¶
Mazurek budyniowy „pan starosta"
Bananowiec
Ocet czosnkowy

Welcome

ZUPA PAPRYKOWA BOŻENKI



8 szklanek warzywnego rosołu z kostki 50 dag zielonej papryki 1-2 cebule 20 dag ryżu 2-3 łyżki ołeju szklanka ¶mietany posiekana natka pietruszki pikantna papryka w proszku sól Ryż ugotować do miękko¶ci w rosole z kostki. Paprykę oczy¶cić z gniazd nasiennych, pokroić w paseczki. Cebule drobno posiekać i zeszklić na tłuszczu, dodać paprykę i dusić na niewielkim ogniu, aż papryka zmięknie. Uduszone jarzynki dodać do zupy, wymieszać, zabielić ¶mietan± i podgrzać, nie dopuszczaj±c do wrzenia, ewentualnie doprawić do smaku. Przed samym podaniem dodać spor± porcję posiekanej pietruszki. Wersje dodatkowe Dla zdeklarowanych mięsożerców do gotuj±cego się ryżu można dodać pokrojone w grube plasterki 3-4 parówki. Wegeteria-nie mog± wykorzystać do tego celu parówki sojowe.

ocena obecna: 6.0133333333333

oceń:


gosc
rUPlKH ihwbsqxtrdha, [url=http://mqjrsupukguv.com/]mqjrsupukguv[/url], [link=http://gssstdkcvgfv.com/]gssstdkcvgfv[/link], http://quedwrmascdt.com/

tresc



Powrót




___ Ostatnie potrawy & przepisy ___
08-01-2014 Przepis na CHLEB ŻYTNI
08-01-2014 Przepis na ¦NIADANIOWY CHLEBU¦
08-01-2014 Przepis na PASZTET PROWANSALSKI