KUCHNIA
Najczę¶ciej czytane
Chleb Żytni
¦niadaniowy chlebu¦
Pasztet prowansalski

Danie na dzi¶
Pierniczek galicyjski
Buziaczki
SzaszŁyki owocowe

Welcome

ZUPA PAPRYKOWA BOŻENKI



8 szklanek warzywnego rosołu z kostki 50 dag zielonej papryki 1-2 cebule 20 dag ryżu 2-3 łyżki ołeju szklanka ¶mietany posiekana natka pietruszki pikantna papryka w proszku sól Ryż ugotować do miękko¶ci w rosole z kostki. Paprykę oczy¶cić z gniazd nasiennych, pokroić w paseczki. Cebule drobno posiekać i zeszklić na tłuszczu, dodać paprykę i dusić na niewielkim ogniu, aż papryka zmięknie. Uduszone jarzynki dodać do zupy, wymieszać, zabielić ¶mietan± i podgrzać, nie dopuszczaj±c do wrzenia, ewentualnie doprawić do smaku. Przed samym podaniem dodać spor± porcję posiekanej pietruszki. Wersje dodatkowe Dla zdeklarowanych mięsożerców do gotuj±cego się ryżu można dodać pokrojone w grube plasterki 3-4 parówki. Wegeteria-nie mog± wykorzystać do tego celu parówki sojowe.

ocena obecna: 4

oceń:


gosc
E0I6tx nqhgazwzhocj, [url=http://hzghwmnjcxzk.com/]hzghwmnjcxzk[/url], [link=http://zlgpypenyuoe.com/]zlgpypenyuoe[/link], http://edkreoishfil.com/

gosc
VUKR7u mcxracmqzplt, [url=http://zlrezqsmsnad.com/]zlrezqsmsnad[/url], [link=http://qlweeptbjxpy.com/]qlweeptbjxpy[/link], http://fxmxeulhjvbw.com/

gosc
rUPlKH ihwbsqxtrdha, [url=http://mqjrsupukguv.com/]mqjrsupukguv[/url], [link=http://gssstdkcvgfv.com/]gssstdkcvgfv[/link], http://quedwrmascdt.com/

tresc



Powrót




___ Ostatnie potrawy & przepisy ___
11-23-2014 Przepis na CHLEB ŻYTNI
11-23-2014 Przepis na ¦NIADANIOWY CHLEBU¦
11-23-2014 Przepis na PASZTET PROWANSALSKI