KUCHNIA
Najczę¶ciej czytane
Chleb Żytni
¦niadaniowy chlebu¦
Pasztet prowansalski

Danie na dzi¶
JÓzefinka
Marynowane gruszki z dyniˇ
Sos musztardowy

Welcome

ZUPA ŁÓDZKA PIETRUSZKOWA NA NIEPOGODĘ



20 dag mięsa wędzonego kurczaka lub wieprzowej wędzonki 5 ¶rednich pietruszek 1-2 cebule 1 niewielki por (tylko biała czę¶ć) 1 puszka konserwowego groszku 3 kostki rosołowe 3 łyżki masła gar¶ć posiekanej natki pietruszki starta gałka muszkatołowa sól, pieprz grzanki z czerstwej bułki wrocławskiej lub groszek ptysiowy Pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami, por i cebule drobno posiekać, wszystkie jarzynki zeszklić na tłuszczu. Zalać sze¶cioma szklankami rosołu z kostki lub wody z przypraw± i gotować około 20 minut. Przetrzeć przez sito lub zmiksować. Mięso pokroić w kostkę, dodać do zupy razem z groszkiem (z zalew±), doprawić do smaku i raz jeszcze zagotować na małym ogniu, stale mieszaj±c (można podłożyć płytkę ochronn±). Przed podaniem obficie posypać posiekan± zielenin±. Z bułki przygotować niewielkie grzanki i przyrumienić na złoty kolor w nagrzanym piekarniku. Podać oddzielnie tak, aby każdy sam nakładał je sobie na talerz.

ocena obecna: 24.089686098655

oceń:


gosc
Jga6Oi http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

gosc
JyqCvE http://www.QS3PE5ZGdxC9IoVKTAPT2DBYpPkMKqfz.com

gosc
7ay4Px http://www.QS3PE5ZGdxC9IoVKTAPT2DBYpPkMKqfz.com

gosc
lmmKk6 rknfpargcgkf, [url=http://mzwhclifhinv.com/]mzwhclifhinv[/url], [link=http://kylufttgqyyh.com/]kylufttgqyyh[/link], http://vbjjfxfunrmt.com/

gosc
2V1FrH bjxunaudkmvq, [url=http://szhvdfijjieg.com/]szhvdfijjieg[/url], [link=http://oywhkwcubkok.com/]oywhkwcubkok[/link], http://ldsrojurwlia.com/

tresc



Powrót




___ Ostatnie potrawy & przepisy ___
05-05-2015 Przepis na CHLEB ŻYTNI
05-05-2015 Przepis na ¦NIADANIOWY CHLEBU¦
05-05-2015 Przepis na PASZTET PROWANSALSKI